home

Maart 2018: Kate Rose in Apeldoorn

Empathic healer, bodyworker (tot in het recente verleden nog Trager-instructor) and storyteller Kate Rose (USA) komt tussen 7 en 15 maart naar Apeldoorn. Ze geeft privésessies in mijn praktijk en brengt een muziekavond ten gehore op 9 maart aan Paslaan 6. Aanmelden bij Praktijk in Goede Handen. Wees er op tijd bij!

"Kate Rose heeft een opmerkelijk uniek talent om mensen te helpen en te genezen. Door jaren van verfijning en een door God gegeven talent is het duidelijk dat ze dingen over mij kon zien/voelen die de meeste mensen niet konden. Met een bijna ander-werelds gevoel van intuïtie en empathie biedt ze niet alleen haar gave als een helende tool, maar inspireert ze ons ook om verder te denken dan we dachten dat mogelijk was. Omdat een kaars vele anderen kan aansteken, wordt iedereen die de gelegenheid heeft om tijd met Kate te delen, gezegend en voor altijd voorgoed veranderd. “
Ryan Parenti, manager, Rishikesh School of Yoga, Rishikesh, India.

  Janneke-Kate-Rose-dansend-hart.pdf

Familieopstelling 31 januari 2018

Geven en nemen in balans

Familieopstelling geeft de ziel rust
Op woensdag 31 januari 2018  is er aan de Paslaan 6 in Apeldoorn een avond van de familieopstellingencyclus ‘Geven en nemen in balans’. Mensen voelen van nature goed aan of ze in balans zijn of niet. Maar ook of hun relatie, vriendschap of werk in balans is. Investeert je partner meer in de relatie dan jij? App jij je vriendin vaker dan andersom? Deze vragen rondom het thema ‘Balans’ komen aan de orde in de cyclus systemisch werk.  Tijdens de opstellingenavond op 31 januari wordt uitleg gegeven over de kracht en de helende werking van familieopstellingen.  
Op woensdag 31 januari, start de familieopstellingen cyclus ‘Geven en nemen in balans’. De één geeft liever, de ander ontvangt liever. Toch dient de som van het geheel in evenwicht te zijn. Zowel in relaties als in werksituaties en in gezinnen. Is dat niet het geval dan ontstaan, al dan niet onder de oppervlakte, frustratie en woede, die zelfs door vele generaties heen kunnen vloeien. Soms krop je zoveel gevoelens op en is de balans zo scheef dat je er lichamelijke symptomen door ontwikkelt. Wat heeft je familie daar dan mee te maken? Achter de symptomen schuilt vaak een verborgen familiedynamiek van gewoontes en overtuigingen die ziekmakende patronen in stand hebben gehouden. Via een opstelling krijg je daar zicht op en krijg je de gelegenheid om daar mee te stoppen. Dat brengt rust in je ziel. Deelnemers krijgen elke avond de gelegenheid een persoonlijke vraag in te brengen voor een opstelling.

Achtergrond
We werken vanuit het motto: ‘Alleen de dingen die verbonden zijn, kunnen geheeld worden.’ Als je van iets af wilt, blijft het juist bij je. Met deze paradox gaan we bezig. Bijvoorbeeld: je breekt met een familielid, maar bent er in gedachten of gesprekken voortdurend mee bezig. Het laat je niet los. De balans is duidelijk verstoord. In familieopstellingen kijken we daarnaar en kun je loslaten wat je daadwerkelijk in de weg staat. Dat brengt ruimte en voelt vrij, zowel voor jezelf als voor de familie.

Voor wie
De cyclus ‘Geven en nemen in balans’ is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun eigen (on-)balans in het leven. En zoeken naar een gezond en evenwichtig leven. Het is een cursus voor volwassenen, met en zonder opstellingservaring. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen op 31 januari.

Praktische informatie opstellingen
 • Familieopstellingsavond Introductie: Woensdag 31 januari 2018; Kosten € 25,- Inbreng vraag € 140,-
 • Cyclus: Vier woensdagavonden: januari en februari en maart
 • Kosten € 120,-  exclusief persoonlijke vraag
 • Locatie: Stiltecentrum, Paslaan 6, Apeldoorn
 • Tijd: Inloop 19.15 uur / programma 19.30 - 22.30 uur
 • Meer informatie: Praktijk voor Rebalancing Janneke Venema / 055 355 68 39 / inbalance@kpnplanet.nl / www.rebalancing-apeldoorn.nl
  Janneke Opstelling november en december 2017.pdf

Massagecursus met Rebalancing

Warm het najaar in

Waarom zou je willen leren masseren? Aanraken is een van de oudste communicatiemiddelen die mensen kennen. Baby’s en oude mensen begrijpen het vanzelf.

Aanraken is contact
Je hoeft het in feite niet meer te leren. Hooguit kun je het finetunen, verdiepen en het met aandacht toepassen.
Aanraken kan iedereen. Alleen is er maatschappelijk veel taboe op. Waardoor aanraken soms zelfs verboden wordt bv op scholen. Daarmee wordt een belangrijk middel van contact onthouden.

Het beste kalmeringsmiddel
Toch is met aandacht en geduld een ander aanraken hét middel om onze onrust, angst, stress te stillen. Het raakt de ziel en daarom voel je je ná een massage ook zo goed. Verkwikt, gezien, erkend, verwend, gedragen, getroost en geliefd. Je bent moeiteloos aanwezig in het moment. Waardoor alle gedachten en zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je voelt je stevig geaard, bent één met je lichaam en vrij van stress en gepieker.

Eén aanraking doet meer dan duizend woorden
Dit en meer leer je in de Massagecursus van 8 lessen van Janneke Venema. Als ervaren aanraakvrouw beheerst zij diverse professionele vormen ervan zoals Rebalancing, Trager en Thaiyoga. In haar praktijk zet ze deze in bij vele vormen van psychosomatiek maar ook van onverklaarbare en ogenschijnlijk onbehandelbare symptomen. In de GGZ worden ze de SOLK-klachten genoemd. Het moge dan onverklaarbaar zijn of lijken maar behandelbaar zijn ze zeker.

Meer informatie
 • www.rebalancing-apeldoorn.nl of 055-355 68 39
 • Datum: 21 november
 • Kosten: 264 euro voor 8 lessen
 • Tijd: 19.30-22.30 uur
 • Locatie: Jean Monnet park 43 Apeldoorn
  Janneke Massage Cursus november 2017.pdf

Introductie Trager Approach

Informatie
 • Datum: vrijdag 17 november en 1 december
 • Tijd: 20.00-22.30 uur
 • Locatie: Jean Monnet park 43 Apeldoorn
 • Kosten: 40 euro per avond
 • Informatie www.trager.nl en www.rebalancing-apeldoorn.nl  
 • Aanmelden Praktijk voor Rebalancing en Trager 055-355 68 39
  Janneke Trager Massage november en december 2017.pdf

TRE Trauma Released Exercises (ontspanningsoefeningen)

Korte cursus Stress-less start 12 september

Stress hebben we allemaal en het wordt alsmaar meer. Waar vind je nog rust? Hoe krijg je je hoofd stil? In de cursus Stress-less is het lichaam de sleutel tot ontspanning. De introductieles is op 12 september.
Gesprek maakt een klein deel uit van de cursus, maar het echte werk gebeurt via TRE-oefeningen (trauma release exercises). Ze zijn ontwikkeld door David Bercelli. Hij heeft over de hele wereld gereisd en gewerkt en overal ontmoette hij mensen met trauma- en spanningsklachten van allerlei aard. Eigenlijk heeft iedereen die wel. Elke ervaring waardoor je adem even stokt, veroorzaakt al spanning in je lichaam. Bercelli gunde iedereen herstel daarvan. Hij zag dat individuele behandelingen ongebruikelijk waren in bijvoorbeeld landen en situaties waar juist veel mensen het nodig hebben. Daarom ontwikkelde hij deze set oefeningen tussen yoga en fitness in die voor iedereen toegankelijk zijn en die je in een groep kunt beoefenen. Je traint er vooral je voeten, beenspieren en wervelkolom mee. Het effect is: Ontspanning. Met een hoofdletter! Zowel de dagelijkse stress als lang vastzittende spanning ‘trilt’ los. Prikkelbaarheid, slapeloosheid en depressie maken plaats voor innerlijke rust, levenslust en gezondheid.
David Berceli wilde zijn werk toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Gegrepen door de eenvoud en effectiviteit van zijn oefeningen, wil ik daaraan meewerken. Vandaar de cursus Stress-less!

Wat doen we in de cursus?
Mensen kunnen, net als dieren, spanning van zich afschudden, zodat die uit het lichaam verdwijnt. In vijf bijeenkomsten leer je symptomen van stress observeren en ermee omgaan zonder erin verloren te raken. We werken met Trauma Release oefeningen (TRE) ontwikkeld door David Berceli. Deze simpele oefeningen ontdooien langdurige en dagelijkse spanningen in het lichaam. Aan het eind van de cursus ken je de serie oefeningen door en door. Zodat je ze kunt toepassen wanneer je het maar nodig hebt.

Praktische informatie
Data: dinsdag 12 september (introductie); vervolg dinsdag 19 en 26 september, 3 en 17 oktober.
Tijd: 19.30 - 22.15 uur
Locatie: Jean Monnetpark 43 te Apeldoorn
Aanmelden: Praktijk voor Rebalancing®
Kosten: Introductieles € 25,-;
Hele cursus (5 lessen inclusief introductie) € 185,-
Janneke Venema 055 355 68 39 / inbalance@kpnplanet.nl www.rebalancing-apeldoorn.nl


Massage voor stellen najaar 2017

Leren Ontspannen
Massage voor stellen

Breng variatie, plezier en ontspanning in je relatie met een korte massagecursus. In twee bijeenkomsten leer je elkaar een ontspanningsmassage te geven en die ook te ontvangen.
We besteden niet alleen aandacht aan de techniek van het masseren, maar ook aan de kwaliteit van de aanraking en aan een gezonde lichaamshouding voor de masseur.

Start: vrijdagavond 2017
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Locatie: Jean Monnetpark 43, Apeldoorn
Kosten: € 150,- per stel
Aanmelden: Praktijk In goede Handen
Janneke Venema 055 355 68 39
inbalance@kpnplanet.nl
www.rebalancing-apeldoorn.nl

  Janneke massage stellen juli 2017.pdf

Trager in beeld  

Video's van Janneke Venema aan het werk in haar praktijk.

https://www.youtube.com/watch?v=YOqW-s2hRyM
Video van :  Het speelse gemak van Trager Approach

https://www.youtube.com/watch?v=DJEzsbW1hVI
Video van : Kind ontspant door Trager Approach

https://www.youtube.com/watch?v=9RF-KqHtgKE
Video van : Vrouw balanceert haar MS door Trager Approach

Verdiepingsavonden Massage

Voor iedereen die de basis- of vervolgcursus Massage met Rebalancingtechnieken heeft gevolgd

Ik bied verdiepingsavonden aan waarin de vaardigheden die je in de massagecursus hebt geleerd, worden uitgebreid en verdiept met nieuwe technieken en informatie. De avonden zijn thematisch van opzet.

Er wordt gewerkt in kleine groepen bij mij in de praktijk.

Neem voor meer informatie contact op.

Dertien jaar praktijk 2004-2017

Op 10 oktober 2014 bestond de praktijk tien jaar! Het motto is al jaren: Eén aanraking doet meer dan duizend woorden. Ontdek diepte, schoonheid, wijsheid, gezondheid en het vermogen om te genieten van je lichaam en geest. Je bent bij mij in goede handen.