home

20 jaar praktijk voor Rebalancing Janneke Venema

2024 is het jubileumjaar voor mijn praktijk! Inmiddels is het 20 jaar geleden dat ik de Rebalancing-opleiding afrondde. Toen had ik al zoveel mensen behandeld die terug wilden komen en anderen doorstuurden, dat de praktijk spontaan ontstond.
Dit jaar kijk ik terug op al die jaren, al die cliėnten, de scholing, verbreding en verdieping die ikzelf en mijn praktijk hebben doorgemaakt. Na Rebalancing kwamen Trager, Dorn, TRE, Feldenkrais, Thaiyoga, Ademtherapie en Systemisch Werk. Ondersteund door medische en psychosociale basiskennis volgens Plato.

Tijdens de viering van dit jubileum is de nieuwe film 'In Evenwicht' over mijn werk in premičre gegaan. Nu te zien op deze website!


En tot eind 2024 geldt de jubileumaanbieding: Boek een sessie voor jezelf en krijg een uur gratis behandeling cadeau, om weg te geven aan iemand die de praktijk niet kent. Je bent van harte welkom!

PRAKTIJK VOOR LICHAAMSTHERAPIE EN SYSTEMISCH WERK Janneke Venema: Voor iedereen die een hart in het lichaam heeft...

... en de bereidheid te onderzoeken wat dat jou kan vertellen.
Janneke Venema is gespecialiseerd in lichaamsgerichte behandelingen volgens Rebalancing®, Trager®, Dorn ®, TRE® en Thai-yoga. Dat houdt o.a. in diepe weefsel- en ontspanningsmassage, houdingscorrectie, stressrelease-oefeningen, massagecursussen, coaching, relatiecounseling en meditatie etc. Daarnaast is zij opgeleid als ademcoach. Ook hiermee werkt zij in het raakvlak van lichaam en bewustzijn.
Janneke kan je helpen je klachten te verminderen of beter nog: klachten te voorkomen.

Sinds 2014 begeleidt Janneke ook Familie-opstellingen zowel in groepen als individueel. Hoewel de methode in oorsprong is ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger heeft Janneke, via haar eigen opleiders zoals Stephan Hausner, Johannes Schmidt, Margriet Wentink, Elmer Hendrix en Christian Kraemer, haar eigen methode ontwikkeld. Het is niet alleen mogelijk om vragen op te stellen die over familiaire zaken gaan, maar ook vragen die over symptomen en gezondheid gaan.

Missie van de praktijk

De praktijk is opgericht in 2004, met als missie:
Zorgen dat mensen weer in evenwicht komen, zowel lichamelijk, emotioneel als ook mentaal.
Mensen leren 'zijn' met wat ze voelen in hun lichaam en denken met hun geest. Zodat er geen nodeloze energie verspilt wordt aan allerlei overlevingsstrategieėn.
Mensen leren zich te verbinden met zichzelf en met hun omgeving. Zodat ze innerlijke rust kunnen gaan ervaren op de golven van het leven.www.youtube.com/watch?v=9RF-KqHtgKE

Ruimte voor kinderen

In mijn praktijk is ook ruimte voor kinderen. Kinderen zijn gevoelig met name voor de onuitgesproken zorgen van hun ouders. Dat kan zich uiten in angsten, slapeloosheid en buik- of hoofdpijn. Kinderen kunnen leren hoe ze rustiger kunnen worden en beter kunnen slapen.
Op speelse wijze breng ik hun lichaam in beweging door massage, stretching en 'patting' (zachte klopjes). Ik gebruik ook attributen zoals klankschalen, poppen, vilt en tekenmateriaal. Kinderen zijn welkom met en zonder ouders. Ouders zijn welkom met en zonder kinderen.

Zie ook: www.youtube.com/watch?v=DJEzsbW1hVI