home

PRAKTIJK VOOR LICHAAMSTHERAPIE EN SYSTEMISCH WERK Janneke Venema: Voor iedereen die een lichaam heeft...

... en de bereidheid te onderzoeken wat dat jou kan vertellen.
Janneke Venema is gespecialiseerd in lichaamsgerichte behandelingen volgens Rebalancing®, Trager®, Dorn ®, TRE® en Thai-yoga. Dat houdt o.a. in diepe weefsel- en ontspanningsmassage, houdingscorrectie, massagecursussen, coaching, relatiecounseling en meditatie etc.
Janneke kan je helpen je klachten te verminderen of beter nog: klachten te voorkomen.

Sinds 2014 begeleidt Janneke ook Familie-opstellingen zowel in groepen als individueel. Hoewel de methode in oorsprong is ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger heeft Janneke, via haar eigen opleiders zoals Stephan Hausner, Johannes Schmidt, Margriet Wentink, Elmer Hendrix en Christian Kraemer, haar eigen methode ontwikkeld. Het is niet alleen mogelijk om vragen op te stellen die over familiaire zaken gaan, maar ook vragen die over symptomen en gezondheid gaan.

Missie van de praktijk

De praktijk is opgericht in 2004, met als missie:
Zorgen dat mensen beter in hun vel komen te zitten, niet alleen lichamelijk maar zeker ook geestelijk.  Zodat ze zich kunnen verbinden met zichzelf, met de ander en innerlijke rust kunnen ervaren op de golven van het leven.www.youtube.com/watch?v=9RF-KqHtgKE

Ruimte voor kinderen

In mijn praktijk is ook ruimte voor kinderen. Kinderen zijn gevoelig met name voor de onuitgesproken zorgen van hun ouders. Dat kan zich uiten in angsten, slapeloosheid en buik- of hoofdpijn. Kinderen kunnen leren hoe ze rustiger kunnen worden en beter kunnen slapen.
Op speelse wijze breng ik hun lichaam in beweging door massage, stretching en 'patting' (zachte klopjes). Ik gebruik ook attributen zoals klankschalen, poppen, vilt en tekenmateriaal. Kinderen zijn welkom met en zonder ouders. Ouders zijn welkom met en zonder kinderen.

Zie ook: www.youtube.com/watch?v=DJEzsbW1hVI