home

PRAKTIJK VOOR LICHAAMSTHERAPIE EN SYSTEMISCH WERK Janneke Venema: Voor iedereen die een lichaam heeft...

... en de bereidheid te onderzoeken wat dat jou kan vertellen.
Janneke Venema is gespecialiseerd in lichaamsgerichte behandelingen volgens Rebalancing®, Trager®, Dorn ®, TRE® en Thai-yoga. Dat houdt o.a. in diepe weefsel- en ontspanningsmassage, houdingscorrectie, massagecursussen, coaching, relatiecounseling en meditatie etc.
Janneke kan je helpen je klachten te verminderen of beter nog: klachten te voorkomen.

Sinds 2014 begeleidt Janneke ook Familie-opstellingen zowel in groepen als individueel. Hoewel de methode in oorsprong is ontwikkeld door de Duitse therapeut Bert Hellinger heeft Janneke, via haar eigen opleiders zoals Stephan Hausner, Johannes Schmidt, Margriet Wentink, Elmer Hendrix en Christian Kraemer, haar eigen methode ontwikkeld. Het is mogelijk om vragen op te stellen die zowel over familiaire zaken als wel over symptomen en gezondheid gaan.

Actualiteit rondom Covid-19

Welkom terug in de praktijk! Sinds 19 november 2021 is de praktijk ook 's avonds weer open voor iedereen! Maak gerust een afspraak om je lichaam weer een moment van veilige rust en bezinning te gunnen.

Kora Dierichs 2021-2022 Apeldoorn

Kora Dierichs uit München geeft online workshops Cortical Field Re-Education (CFR). Je kunt gewoon thuis deelnemen. Belangstelling? Neem contact op per telefoon of e-mail voor meer informatie!

Kora is CFR-leraar, life-coach, thai-yoga-masseur en yogadocent. Doel van de workshops is om efficiënt en soepel te lopen en bewegen en diep te ontspannen. Kora: "Bone is home. Bones are always in the present. Bones do not get tired. Muscles do. Feel all the connections between your head bone and your toe bones. We learn by sensory awareness. Let us play on the floor and discover something new about how you move and where you can effort less!"  Op een intense en speelse wijze bevorderen we ons body awareness in relaxation.

In 2022 komt Kora weer workshops geven in Apeldoorn. Als zij in Apeldoorn is, geeft ze altijd ook privé sessies in mijn praktijk aan de Distelvlinderlaan 43 te Apeldoorn. Houd de website in de gaten, zodra er data bekend zijn, vind je ze hier!

  Janneke-Kora Dierichs-workshop-november-2019.pdf

Missie van de praktijk

De praktijk is opgericht in 2004, met als missie:
Zorgen dat mensen beter in hun vel komen te zitten, niet alleen lichamelijk maar zeker ook geestelijk.  Zodat ze zich kunnen verbinden met zichzelf, met de ander en innerlijke rust kunnen ervaren op de golven van het leven.www.youtube.com/watch?v=9RF-KqHtgKE

Ruimte voor kinderen

In mijn praktijk is ook ruimte voor kinderen. Kinderen zijn gevoelig met name voor de onuitgesproken zorgen van hun ouders. Dat kan zich uiten in angsten, slapeloosheid en buik- of hoofdpijn. Kinderen kunnen leren hoe ze rustiger kunnen worden en beter kunnen slapen.
Op speelse wijze breng ik hun lichaam in beweging door massage, stretching en 'patting' (zachte klopjes). Ik gebruik ook attributen zoals klankschalen, poppen, vilt en tekenmateriaal. Kinderen zijn welkom met en zonder ouders. Ouders zijn welkom met en zonder kinderen.

Zie ook: www.youtube.com/watch?v=DJEzsbW1hVI