home

Twintig jaar praktijk 2004-2024

Er komt een jubileum aan: in 2024 bestaat de praktijk twintig jaar! Het motto is en blijft: Eén aanraking doet meer dan duizend woorden. Ontdek diepte, schoonheid, wijsheid, gezondheid en het vermogen om te genieten van je lichaam en geest. Inhoudelijk heeft mijn werk zich de afgelopen jaren verdiept en verbreed. Sinds 2014 kun je bij mij ook terecht voor familieopstellingen. En in 2022 heb ik de opleiding tot ademcoach afgerond. Steeds meer wordt duidelijk hoe de verbinding tussen lichaam en geest, heden en verleden meespeelt in wie je vandaag bent, met je krachten én je klachten. Je bent bij mij in goede handen.

Familie opstellingen 2020

  Janneke-Opstellingen-2020.pdf

Basis Massage Cursus plus

Masseer Corona-proof

In een kleine groep, in een grote ruimte, langzaam alle spanning wegmasseren. Dat leer je in de Basis Massage Cursus op 6 dinsdagavonden: 27 oktober (introductie), 17 en 24 november, 1en 8 en 15 december van 19.30 – 22.30 uur aan het Jean Monnetpark 43 in Apeldoorn. Lichaamstherapeut en systemisch werker Janneke Venema leidt de cursus.

Aanraking is een concrete en directe vorm van contact en verbinding. Al voordat ‘social distancing’ nodig was, leden veel mensen aan ‘huidhonger’: tekort aan aanraking. Nu raken steeds meer mensen zichzelf kwijt doordat ze niet meer worden aangeraakt en te bang zijn om anderen aan te raken. Masseren onder covid19-voorwaarden kan uitkomst bieden. Bewust en met aandacht aanraken en masseren ontspant het zenuwstelsel, hoofd en lichaam. Ontspanning brengt innerlijke vrede, balans en vertrouwen. Angst vermindert. En dat is behalve fijn, goed voor het immuunsysteem.

Basis Massage Cursus
Intuïtief kan iedereen aanraken en masseren. Maar wil je echt kundige handen krijgen en meer vertrouwen in wat je doet? Dan is het belangrijk goede massage-basisvaardigheden te krijgen. Dan kun je zelf ontspannen masseren en breng je tegelijk rust in hoofd en lichaam van degene bij jou op tafel.

Je leert ontspanningsmassage te geven met technieken vanuit Rebalancing, Trager en TRE. Het zijn langzame, speelse en intensieve ‘technieken’ met veel aandacht voor de kwaliteit van aanraking. Je leert spanning herkennen en wat je daar aan kunt doen. Het is fysiek niet belastend is om deze behandeling te geven. Leuke bijwerking is dat je eigen klachten verzachten of zelfs verdwijnen. Ook aan het ontvangen besteden we aandacht: elke les geef én ontvang je een massage. Wie de smaak te pakken heeft, kan aan het eind intekenen voor nog 6 lessen.

Cursushandboek
Je krijgt een cursushandboek en een eigen flesje massage-olie. Na twaalf lessen ontvang je een certificaat, dat toegang geeft tot de vervolgcursus. Je hebt inmiddels voldoende vaardigheden om in eigen kring te masseren.

Cursusleiding
Janneke Venema is eigenaar van de Apeldoornse praktijk voor lichaamstherapie en systemisch werk. Naast individuele behandelingen geeft zij cursussen, waarin zij haar praktijkervaring overdraagt.
Voor meer informatie en aanmelding: bel 055 – 355 68 39
www.rebalancing-apeldoorn.nl en www.massagecursus.org
inbalance@kpnlanet.nl

Chronische pijn? Bindweefselmassage helpt!

  Janneke-Chronische-pijnlijke-schouder.pdf

  Janneke-Chronische-pijn-.pdf

Workshop Belichaamd bewustzijn

Workshop ook in April 2020 “Bewegen vanuit je skelet”

In April 2020 geeft Kora Dierichs (yogadocente en levenscoach uit München) de workshop “Bewegen vanuit je skelet” aan het Jean Monnetpark 43 te Apeldoorn. Het is een onthaaste yoga- en bewegingsles voor mensen die interesse hebben in hóe ze bewegen en die zich duurzaam soepeler en prettiger willen voelen in hun lichaam. Stramheid verdwijnt uit de spieren, en gewrichten worden flexibel en sterk. Alsof de botten zweven in je lichaam.

Je beweegt de hele dag. Veel bewegingen zijn zo vanzelfsprekend, dat je ze achteloos maakt. Je merkt niet meer of die bewegingen je lichaam belasten of niet. De aandacht ligt bij wát je doet, niet bij hóe je beweegt.
Als je je bewustzijn vergroot over hoe je beweegt, leer je vrijer te bewegen, met meer gemak, flexibiliteit en elegantie. Met een minimum aan inspanning bereik je een maximaal effect. Niet door spierkracht maar door een verhoogd bewustzijn over hoe bewegen eigenlijk werkt. Met name door je gewrichten en je skelet in te zetten in plaats van je spieren. Door gebruik te maken van de zwaartekracht en de grond waarop je ligt.

Soepele botten
Kora communiceert met je skelet en met je ademhaling.
Tijdens de workshop begin je met kleine zachte bewegingen, om te ontdekken hoe je botten, gewrichten en adem daarop reageren. Wil je je ergens bewust van worden, dan moet je het vertragen. Vergelijk het met een slow motion opname in een natuurfilm. Je ervaart hoe je botten de beweging doorgeven aan andere botten en hoe de spieren en het bindweefsel deze bewegingen toelaten – of juist niet. Zo voel je waar ‘bewegingslijnen’ (reeksen van bewegingen die elkaar opvolgen) soepel en organisch verlopen en waar juist niet. Doel is om alle ‘bewegingslijnen’ zo logisch en makkelijk mogelijk te maken. Kora loopt langs en geeft aanwijzingen om gewoontes te doorbreken die klachten kunnen veroorzaken.
Je gaat helemaal ‘tot op het bot’ naar binnen. Daar ervaar je weer dat je lichaam gemaakt is om te bewegen en je geest om tot rust te komen. Van deze workshop word je dan ook superrelaxed.

Herken je dit? Meld je dan aan.

- Ik voel me vaak gespannen
- Mijn spieren zijn vaak stram en pijnlijk
- Mijn beweeglijkheid is beperkt en veranderd door een (oude) blessure
- Ik heb pijn
- Mijn emoties blokkeren mijn lichaam
- Ik voel me niet meer verbonden met mezelf

Verlang je naar:
- Gemakkelijk, vrij en met plezier bewegen
- Spanningen en pijn loslaten
- Rust in lichaam en geest
- Emoties in de juiste proporties ervaren
- Flexibiliteit, kracht en stabiliteit
- Een betere relatie met je lichaam

Praktische informatie:
Vragen over de workshop: Kora Dierichs: info@kora-yoga.com | 0049 176 619 855 64
Organisatie en aanmelding: Janneke Venema
info@rebalancing-apeldoorn.nl | 06 2479 6644 (WhatsApp) www.rebalancing-apeldoorn.nl

Locatie: Jean Monnetpark 43 te Apeldoorn
Data: Zaterdag & zondag april 2020, 10.00 – 17.30 uur
Kosten: € 250
Optioneel: Extra lesdag op maandag april, 10.00 – 17.30 uur
Kosten: € 125

Optioneel: Kora is overdag en ‘s avonds beschikbaar voor privésessies van 90 minuten voor € 100.

De voertaal is Engels; vertaling in het Nederlands is beschikbaar.

https://www.kora-yoga.com/english/weekend-workshops/
 
Kora Dierichs:
CFR- en yogaleraar, Thaiyoga-masseur zal ons deskundig, hartelijk en met compassie begeleiden door twee dagen van ontspannende en uitdagende bewegingsonderzoeken. Alles gaat in een sfeer van ruimte en respect voor alles wat opkomt en zich wil laten zien.


Familieopstelling op verzoek

"Wat speelt in je leven"

Familieopstelling geeft de ziel rust
Op verzoek is het mogelijk een familieopstelling te organiseren onder de titel ‘Wat speelt in je leven’. Mensen voelen van nature goed aan of ze in balans zijn of niet. Maar ook of hun relatie, vriendschap of werk in balans is. Investeert je partner meer in de relatie dan jij? App jij je vriendin vaker dan andersom? Deze vragen rondom het thema ‘Balans’ komen aan de orde in de cyclus systemisch werk.  Tijdens de dag wordt uitleg gegeven over de kracht en de helende werking van familieopstellingen en vindt een opstelling plaats.

Achtergrond
We werken vanuit het motto: ‘Alleen de dingen die verbonden zijn, kunnen geheeld worden.’ Als je van iets af wilt, blijft het juist bij je. Met deze paradox gaan we bezig. Bijvoorbeeld: je breekt met een familielid, maar bent er in gedachten of gesprekken voortdurend mee bezig. Het laat je niet los. De balans is duidelijk verstoord. In familieopstellingen kijken we daarnaar en kun je loslaten wat je daadwerkelijk in de weg staat. Dat brengt ruimte en voelt vrij, zowel voor jezelf als voor de familie.

Voor wie
De opstellingendag ‘Wat speelt in je leven’ is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun eigen (on-)balans in het leven. En zoeken naar een gezond en evenwichtig leven. Het is een cursus voor volwassenen, met en zonder opstelling ervaring.

Praktische informatie opstellingen
  • Familieopstelling
  • Kosten € 30,- Inbreng vraag € 130,-
  • Locatie: Paslaan 6, Apeldoorn
  • Data: 18 en 25 maart 2020
  • Tijd: Inloop 19.00 uur / programma 19.15 uur tot 22.30 uur
  • Meer informatie: Praktijk voor Rebalancing Janneke Venema / 055-355 68 39 / inbalance@kpnplanet.nl / www.rebalancing-apeldoorn.nl

Massage voor stellen najaar 2019

Kom met z’n tweeën
Cursus Rebalancingmassage vanaf 15 oktober

Kom uit je drukke hoofd in een ontspannen lichaam. Dat leer je in de ‘Rebalancing Massage Cursus’ die op dinsdagavond 15 oktober begint met een introductieles van 19.30 – 22.30 uur. Voor stellen en voor vrienden. Daarna volgen 5 dinsdagavonden aan het Jean Monnetpark 43 te Apeldoorn. Lichaamstherapeut en systemisch werker Janneke Venema leidt de cursus.

Massage ontspant je zenuwstelsel, je gedachten en brengt rust in je lichaam. Ontspanning brengt innerlijke vrede, balans en vertrouwen.
Intuïtief kan iedereen aanraken en masseren. Maar wil je echt vaardige handen krijgen in het masseren en meer vertrouwen in wat je doet, dan is het fijn om een goede basiskennis te hebben van massagetechnieken, zoals Rebalancing. Dan leer je zelf ontspannen masseren en breng je tegelijk rust in het lichaam en hoofd van degene die op tafel ligt.

Inhoud Cursus
Je leert een ontspanningsmassage te geven met technieken vanuit Rebalancing. Het is een diepe, speelse en intense massage met veel aandacht voor de kwaliteit van aanraking, het ontdekken van spanningsplekken en het soepeler maken van de gewrichten. Je leert een combinatie van diepe spier- en weefselmassage, gewrichtsontspanning en zachtere massage en joint release. Je maakt gebruik van je lichaamsgewicht ipv je kracht. Hierdoor spaar je je eigen lichaam, kost het je geen inspanning, waardoor je als gever na een massage ook verkwikt en ontspannen bent. Geven wordt ontvangen. Het is fysiek niet belastend om deze vorm van massage te geven. Integendeel, je eigen klachten verzachten door de cursus of verdwijnen zelfs geheel omdat je elke les net zo veel geeft als ontvangt.

Cursus handboek
Tijdens de cursus krijg je een cursushandboekje. Ook ontvang je heerlijke massageolie. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. Je hebt een serie vaardigheden gekregen om in eigen kring te gaan masseren.

Cursusleiding
Janneke Venema is eigenaar van de Apeldoornse praktijk voor lichaamstherapie en systemisch werk. Naast individuele behandelingen geeft zij meditatie- en massagecursussen en familie-opstellingen, waarin zij haar jarenlange praktijkervaring overdraagt. Aanraking is een concrete en directe vorm van contact en verbinding. Iedereen heeft dat zó nodig.

Voor meer informatie en aanmelding: bel 055 – 355 68 39
www.rebalancing-apeldoorn.nl en info@rebalancing-apeldoorn.nl
  Janneke massage stellen juli 2017.pdf

September 2019: Kate Rose in Apeldoorn

Empathic healer, lichaamstherapeute en storyteller Kate Rose (USA) komt in de tweede helft van september terug naar Apeldoorn. Ze geeft workshops, privésessies in mijn praktijk en een helend concert. Aanmelden bij Praktijk in Goede Handen. Je kunt alvast een plek reserveren voor de workshop 'The Choice to Feel', een privésessie en/of het concert. Meld je aan bij Janneke Venema, 055 - 355 6839 of inbalance@kpnplanet.nl

Wees er op tijd bij!

  Janneke-Kate-Rose-dansend-hart.pdf

Trager in beeld  

Video's van Janneke Venema aan het werk in haar praktijk.

https://www.youtube.com/watch?v=YOqW-s2hRyM
Video van :  Het speelse gemak van Trager Approach

https://www.youtube.com/watch?v=DJEzsbW1hVI
Video van : Kind ontspant door Trager Approach

https://www.youtube.com/watch?v=9RF-KqHtgKE
Video van : Vrouw balanceert haar MS door Trager Approach

Verdiepingsavonden Massage

Voor iedereen die de basis- of vervolgcursus Massage met Rebalancingtechnieken heeft gevolgd

Ik bied verdiepingsavonden aan waarin de vaardigheden die je in de massagecursus hebt geleerd, worden uitgebreid en verdiept met nieuwe technieken en informatie. De avonden zijn thematisch van opzet.

Er wordt gewerkt in kleine groepen bij mij in de praktijk.

Neem voor meer informatie contact op.