home

BABYBREIN 27 EN 28 APRIL WORKSHOP MET KORA DIERICHS (DTSL)

Op zaterdag en zondag 27 en 28 april 2019 is er een 2-daagse workshop in Apeldoorn over ons ‘babybrein’ onder leiding van de gepassioneerde yogaleraar Kora Dierichs (Dtsl.)  Zij is CFR-leraar, thai-masseur en yogaleraar. Cortical Field Re-education boort het babybrein weer aan waardoor we nieuwsgierig worden naar nieuwe en ongewone manieren van bewegen. Ze leert het lichaam om efficiënt en makkelijk te lopen en te bewegen en kalmeert ons zenuwstelsel.

https://www.kora-yoga.com/english/weekend-workshops/

We gaan ons ‘babybrein’ herontdekken via:
-Zachte en nieuwe bewegingen
-Vele verassende ontdekkingen
-Vooral de vloer om de reacties op de zwaartekracht te vermijden
 
Wat kun je verwachten van de CFR-workshop?
- een gekalmeerd zenuwstelsel
- gevoelens van ontspanning
- verhoogd lichaamsbewustzijn
- vermindering van spanning en stress
- een rustige geest in een soepel lichaam

De op beweging gebaseerde techniek genaamd Cortical Field Re-Education is ontwikkeld in de VS en is gebaseerd op de Feldenkrais-methode, maar reikt verder dan dat.
Het is een manier om diepe ontspanning te vinden en om interessante inzichten te krijgen over hoe je beweegt (of juist niet beweegt). De bewegingsverkenningen helpen je om je bewegingsbereik te vergroten en je vrijer te bewegen. We zullen bewegingen VERKENNEN en ontdekken (het is dus geen "sportoefening") en we proberen alternatieven en verschillende manieren van bewegen te vinden. Dit is wat we deden toen we zelf baby's waren die onszelf leerden hoe we ons op onze buik konden rollen, hoe we rechtop moesten gaan zitten, hoe we gingen kruipen en lopen enz.
De CFR-methode is ook een mooi hulpmiddel voor zelfreflectie en zelfbewustzijn.
 
Kora Dierichs:
CFR-beoefenaar/leraar, Yoga- en Thaiyoga-masseur en -leraar zal ons deskundig, hartelijk en met compassie begeleiden door twee dagen van ontspannende en uitdagende bewegingsonderzoeken. Alles gaat in een sfeer van ruimte en respect voor alles wat opkomt en zich wil laten zien.
 
Informatie:
Plaats: Jean Monnetpark 43 te Apeldoorn  
Kosten: € 250,- (2 volledige dagen 27 en 28 april)
Optioneel: individuele sessie met Kora op vrijdag 26 april, in de namiddag / avond. Eventueel om je voor te bereiden op het weekend zodat je het op een dieper niveau kunt opnemen.
Neem daartoe contact op met Kora zelf of met Janneke om je afspraak in te plannen.
Tijd van een individuele sessie: ongeveer 90/45 minuten en bedraagt € 90/€ 45,-.

Vragen en aanmelding:
Neem voor vragen of aanmelding contact op met Kora (Engels) of Janneke (Nederlands).
Kora: info@kora-yoga.com // +49 176 619 855 64 (WhatsApp)

Organisatie in Nederland via Janneke Venema:
info@rebalancing-apeldoorn.nl // 06 2479 6644

  Janneke-Kora-Floating-Bones-2019.pdf

Familieopstelling op verzoek

"Wat speelt in je leven"

Familieopstelling geeft de ziel rust
Op verzoek is het mogelijk een familieopstelling te organiseren onder de titel ‘Wat speelt in je leven’. Mensen voelen van nature goed aan of ze in balans zijn of niet. Maar ook of hun relatie, vriendschap of werk in balans is. Investeert je partner meer in de relatie dan jij? App jij je vriendin vaker dan andersom? Deze vragen rondom het thema ‘Balans’ komen aan de orde in de cyclus systemisch werk.  Tijdens de dag wordt uitleg gegeven over de kracht en de helende werking van familieopstellingen en vindt een opstelling plaats.

Achtergrond
We werken vanuit het motto: ‘Alleen de dingen die verbonden zijn, kunnen geheeld worden.’ Als je van iets af wilt, blijft het juist bij je. Met deze paradox gaan we bezig. Bijvoorbeeld: je breekt met een familielid, maar bent er in gedachten of gesprekken voortdurend mee bezig. Het laat je niet los. De balans is duidelijk verstoord. In familieopstellingen kijken we daarnaar en kun je loslaten wat je daadwerkelijk in de weg staat. Dat brengt ruimte en voelt vrij, zowel voor jezelf als voor de familie.

Voor wie
De opstellingendag ‘Wat speelt in je leven’ is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar hun eigen (on-)balans in het leven. En zoeken naar een gezond en evenwichtig leven. Het is een cursus voor volwassenen, met en zonder opstelling ervaring.

Praktische informatie opstellingen
  • Familieopstelling
  • Kosten € 30,- Inbreng vraag € 130,-
  • Locatie: Paslaan 6, Apeldoorn
  • Data: 6 en 20 maart 2019
  • Tijd: Inloop 09.45 uur / programma 10.00 uur tot 13.00 uur
  • Meer informatie: Praktijk voor Rebalancing Janneke Venema / 055-355 68 39 / inbalance@kpnplanet.nl / www.rebalancing-apeldoorn.nl
  Janneke-Opstellingin-mei-2018.pdf

Massage voor stellen zomer 2019

LEREN ONTSPANNEN
Massage voor stellen

Breng variatie, plezier en ontspanning in je relatie met een korte massagecursus. In acht bijeenkomsten leer je elkaar een ontspanningsmassage te geven en die ook te ontvangen.
We besteden niet alleen aandacht aan de techniek van het masseren, maar ook aan de kwaliteit van de aanraking en aan een gezonde lichaamshouding voor de masseur.

Start: Introductieavond volgt
Kosten: € 45,- per stel
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Locatie: Jean Monnetpark 43, Apeldoorn
Kosten: € 475,- per stel voor 7 lessen
Aanmelden: Praktijk In goede Handen
Janneke Venema 055 355 68 39
inbalance@kpnplanet.nl
www.rebalancing-apeldoorn.nl

  Janneke massage stellen juli 2017.pdf

September 2019: Kate Rose in Apeldoorn

Empathic healer, lichaamstherapeute en storyteller Kate Rose (USA) komt in de tweede helft van september terug naar Apeldoorn. Ze geeft workshops, privésessies in mijn praktijk en een helend concert. Aanmelden bij Praktijk in Goede Handen. Je kunt alvast een plek reserveren voor de workshop 'The Choice to Feel', een privésessie en/of het concert. Meld je aan bij Janneke Venema, 055 - 355 6839 of inbalance@kpnplanet.nl

Wees er op tijd bij!

  Janneke-Kate-Rose-dansend-hart.pdf

Trager in beeld  

Video's van Janneke Venema aan het werk in haar praktijk.

https://www.youtube.com/watch?v=YOqW-s2hRyM
Video van :  Het speelse gemak van Trager Approach

https://www.youtube.com/watch?v=DJEzsbW1hVI
Video van : Kind ontspant door Trager Approach

https://www.youtube.com/watch?v=9RF-KqHtgKE
Video van : Vrouw balanceert haar MS door Trager Approach

Verdiepingsavonden Massage

Voor iedereen die de basis- of vervolgcursus Massage met Rebalancingtechnieken heeft gevolgd

Ik bied verdiepingsavonden aan waarin de vaardigheden die je in de massagecursus hebt geleerd, worden uitgebreid en verdiept met nieuwe technieken en informatie. De avonden zijn thematisch van opzet.

Er wordt gewerkt in kleine groepen bij mij in de praktijk.

Neem voor meer informatie contact op.

Vijftien jaar praktijk 2004-2019

Op 10 oktober 2014 bestond de praktijk tien jaar! Het motto is al jaren: Eén aanraking doet meer dan duizend woorden. Ontdek diepte, schoonheid, wijsheid, gezondheid en het vermogen om te genieten van je lichaam en geest. Je bent bij mij in goede handen.