home

Janneke Venema (8 maart 1961)

In 2001 maakte ik kennis met Rebalancing. Ik werd erdoor gegrepen en wist dat ik hier mijn werk van wilde maken. Rebalancing is een prachtige, soms pittige maar liefdevolle manier om mensen naar hun essentie te leiden. Ik volgde de opleiding en opende mijn praktijk voor Rebalancing in januari 2005. Tegelijkertijd raakte ik geboeid door de Trager-approach en voltooide deze opleiding in januari 2006. Rebalancing en Trager nodigen je uit om aanwezig te  zijn in je lichaam en meer te ontspannen in je geest.

Ik heb mijn werk nog meer verdieping gegeven door opleidingen, bij- en nascholingen te volgen op het gebied van systemisch werk. In familieopstellingen wordt veel zichtbaar van de oorzaken onder lichamelijke en psychische klachten, en opent zich de mogelijkheid die te helen.
Ook in het veld van de lichaamstherapie blijf ik mij ontwikkelen. Dorn, Breuss, Ademwerk, Thai-yoga en Cortical Field Re-Education, een vorm van Feldenkreis, zijn enkele waardevolle werkvormen die ik graag toepas.

Mijn hoofdactiviteiten bestaan uit individuele sessies, systemisch werk, familieopstellingen in groepen en individueel, massagecursussen en relatietherapie.

Tussen 1989-2000 was ik maatschappelijk werkster. Die ervaring ondersteunt mij nog altijd bij mijn werk in de praktijk. Net als de coachingstrainingen die ik in die jaren heb gevolgd en de ervaring die ik opgedaan heb in het begeleiden van mensen met rouw- en identiteitsproblematiek.
Nu gaat mijn interesse uit naar traumawerk en constellaties rond ziekten, symptomen en dilemma's.

Vanuit mijn hulpverleningsachtergrond kan ik snel een inschatting maken in hoeverre spanningen in het lichaam fysiek, dan wel emotioneel of psychisch van aard zijn.

Wie ben ik? Andere mensen zeggen over mij dat ik gedreven ben, aandachtig, empatisch en respectvol. Ook ben ik leergierig, nieuwsgierig en energiek. Ik hou van zelfontwikkeling, oprechtheid, authenticiteit, diepgang en humor.

Hoe kan het lichter en makkelijker zijn leidraad in mijn sessies. Door allerlei redenen raken veel mensen de verbinding met zichzelf kwijt.
Ik probeer ze weer thuis te laten komen in hun lichaam en meer tot rust te laten komen in hun hoofd.